ST. ALERT HONDENOPVANG


Stichting Alert & mensen

Stichting Alert biedt een dagbesteding aan mensen die (tijdelijk) niet meer mee doen met de maatschappij . Heb je ADHD, autisme, moeite met leren, lezen/ schrijven, ben je praktischlerend, vroegtijdig schoolverlater, heb je een burn-out of angststoornis. Maak dan eens een afspraak om langs te komen om te kijken of we wat voor je kunnen betekenen.

Wij denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen, in meedoen in plaats van eenzaamheid. Bewijzen wat je kan door middel van open badges in plaats van geen diploma hebben. Open badges is DE manier om je competenties zichtbaar te maken voor iedereen. Een open badge is een visueel, digitaal en betrouwbaar bewijs van een vaardigheid of competentie die je hebt verworven. Dit kan gaan om sociale competenties , of vakgerichte competenties. Theoretische en/of praktische competenties. Open badges maakt talent zichtbaar.

Stichting Alert & honden

Onze honden zijn honden die soms al bij de dierenarts stonden voor euthanasie. Ze worden aangemeld door de eigenaar, trainer, gedragstherapeut of dierenarts. Soms ter dood veroordeeld wegens geen plek, ras, soms voor het veroorzaken van een blauwe plek soms voor ernstige feiten. Wij onderzoeken waar het gedrag vandaan komt.
Is het een mismatch, pijn, gebrek aan training, anders? Is het gedrag op te lossen, is het veilig, kan het dier na behandeling/training veilig de maatschappij in? Wij gaan aan het trainen en pas na een ‘oké stempel’ komen de honden beschikbaar voor passende baasjes. Dit houdt ook in dat honden hier langer dan gemiddeld in opvang verblijven.

Het betreft pups, oudere honden, zwangere honden vooral Nederlandse honden. Gezelschapshonden, herders, staffordachtigen, berghonden, jachthonden, mixjes kortom allerlei honden.
Angstige honden, agressieve honden, ongewenste honden, alleen achter gebleven honden.

Honden nemen in onze samenleving een belangrijke plaats in. Heel veel mensen beleven plezier aan honden en honden hebben een positieve invloed op ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Alert zet zich in om het leven voor baas en hond zo prettig mogelijk te maken door allerlei activiteiten en voorlichting. Helaas gaat het niet altijd goed tussen mens en hond en soms wordt er iemand gebeten. Vaak wordt de hond als boosdoener aangewezen, maar het kan heel goed zijn dat de hond niet de aanstichter van de escalatie is bijvoorbeeld omdat de signalen van de hond niet begrepen of opgevallen zijn. Alert hoopt door onder andere voorlichting over bijtincidenten te voorkomen.
Alert geeft speellessen en heeft een eigen hondenspeeltuin. Op de reguliere uitlaatplaatsen geldt vaak het recht van de sterkste en dan kan het spelen voor sommige bazen en honden minder plezierig zijn. In ‘onze’ speeltuin kunnen de honden onder begeleiding heerlijk ravotten en wordt er goed gekeken welke honden bij elkaar passen.
Veiligheid als mens en dier elkaar begrijpen gebeuren er minder ongelukken!

Zorg voor jong oud mens en dier.
We kunnen zoveel van elkaar leren.

Vind jij dat ook? Steun ons dan! IBAN NL47INGB0005431174

Stichting Alert is een Anbi erkende instelling en ontvang geen overheidssteun. Stichting Alert hondenopvang is ontstaan uit Hondenschool Alert maar staat hier al vele jaren los van.

Stichting Alert is trots benificant van Dierenlot.
KVK 54715172
RSIN 851413481 9 (ANBI nummer)

meer info vind je op:
http://www.alerthondentraining.nl
of via facebook op:
https://www.facebook.com/Alerthondenopvang/