Puppycursus

De puppycursus is voor puppy’s vanaf 9 weken mits hij de tweede enting heeft gehad. De pup is dan niet helemaal beschermd tegen hondenziekten maar het risico is aanvaardbaar Dit is overlegd met de universiteit van Utrecht. De cursus bestaat per les uit een theorie en een praktijk deel. Er wordt veel aandacht besteed aan opvoeding en in beperkte mate aan training (dat komt later). De pups zitten in deze periode in de socialisatiefase hetgeen inhoud dat ze alles wat ze in deze periode op een positieve manier meemaken later normaal vinden. Je legt in deze periode als het ware zijn harde schijf aan. Qua oefeningen trainen we op het hierkomen, zitten, liggen (af) en meelopen aan de slappe lijn. Maar ook dierenartsoefeningen, op je plaats liggen etc.

LET OP DE PUPPYCURSUS IS 5 WEKEN LANG, 10 LESSEN! Je kan 3 keer een les opschuiven als je een keer niet kan.

De theorie gaat over hoe leren honden, hoe zit het met castratie/sterilisatie, socialisatie, opspringen, gewrichtsproblemen als HD,ED etc.Kijk altijd even een uurtje voor de les op de site of er bijzonderheden zijn. Regent het erg dan kan het zijn dat er een hele theorieles is of dat de les een keer opschuift. Zijn de honden ouder kunnen ze beter tegen de regen. Ook om andere redenen trainen we soms ergens anders.. bijv. om ze te laten wennen aan een andere locatie of omdat het zo warm is op het veld in de volle zon dat we beter in het bos kunnen trainen. Het is uw eigen verantwoording om dit in de gaten te houden!U kunt in principe binnen 1 week beginnen! Dit in verband met het optimaal benutten van de socialisatie periode!!!!!

Uiteraard mag u eerst een kijkje komen nemen zonder hond.

Let op er zijn ook aparte speellessen voor pups en volwassen honden!

Het geestelijk bezighouden van een pup kan sloopgedrag voorkomen. Wij vinden een band opbouwen, aandacht voor eigenaar  en socialisatie de belangrijkste praktijk oefeningen voor een jonge pup.

Vaak worden de oefeningen van de les ook op fb nog een keer verduidelijkt met  filmpjes.

expert en beginner