Hondenschool

Welkom op de site van Alert. Een vertrouwde plek voor hond en baas. Zoals je van ons gewend bent kun je bij ons diverse cursussen  volgen. Voor veel van onze cursussen is geen wachttijd, En we trainen in kleine  groepjes met veel persoonlijke begeleiding. Al onze trainingslocaties zijn  makkelijk bereikbaar met de auto en liggen allen rond om het prachtige  Apeldoorn.

De  hondenschool heeft het volgende te bieden:

–  Diverse lessen op het gebied van training, socialisatie, gehoorzaamheid en  opvoeding voor honden.

–  Groepstrainingen,  privétraining en interne trainingen.

–  Lessen op het gebied van sport en spel, denk aan hoopers, breitensport etc.

–  Speuren & detectie

–  Hierkom cursussen, sociale hond lessen ( hoe speelt jouw hond?) 

–  Dierenartstrainingen , trainingen met plan

–  Diverse lezingen en workshops, etc

Bij  ons gaat het erom dat cursisten niet alleen een trucje (bijvoorbeeld de hond  laten zitten) leren, maar ook inzicht krijgen in hoe je commando’s kunt aanleren  ( hoe leert de hond) en waarom de hond het gewenste gedrag (nog)  niet laat zien.

Wij trainen graag doel gericht. Natuurlijk is het lastig om te zeggen hoe lang het duurt om iets te trainen. Laat staan om te zeggen in hoeveel tijd je een opgevoede hond hebt want daar heeft iedereen een eigen beeld bij. De een steekt er meer tijd in als de ander. Sommige mensen zijn geboren trainers, bij andere kost het meer moeite.  Toch zijn wij van mening dat als je training en je bereikt geen resultaat dit misschien niet de juiste trainingsmanier is voor jouw en je hond, of het word niet goed uitgelegd cq  uitgevoerd etc.


SMART

Daarnaast is er op de hondenschool veel kennis aanwezig  over diverse trainingsmethoden en worden deze op maat ingezet. Er wordt gekeken  naar de context, de (on)mogelijkheden van hond en eigenaar en de individuele  baas-hond-combinatie. Er wordt op ontspannen en plezierige manier les gegeven,  zonder te (ver)oordelen.

trainings pyramide
Al onze cursussen worden  gegeven door Yvette van Veldhuijsen en haar team. ( zie ook bij Instructeurs)