De sociale hond /begeleid Spelen

Hoera de sociale hond lessen ( vroeger speellessen genoemd maar dat dekt de lading niet) voor pups/ jonge honden starten weer!!

Deze zijn op:

– dinsdagavond van 18 tot 19 uur de pups tot 16 uur.

– donderdagavond van 17.00 tot 18.30 er een groep van 16 weken tot 26 weken!

De kosten voor cursisten zijn 10 euro per keer. Niet cursisten kunnen mee doen dan betaald met 12,50. Vooraf, uiterlijk 1 dag van te voren opgeven verplicht!

Bij de sociale hond lessen laten we pups kennis maken met volwassen honden. Dit gebeurd 1 op 1. Hierbij kijken wij hoe gedraagt de pup zich, hoe reageren de volwassen honden op de pup en word er veel verteld over hondengedrag. Ze mogen gaan spelen maar relaxt samen ieder voor zich snuffelen in de ruimte is helemaal top. Socialiseren betekend niet als halve gare rond rauzen.

Door het volgen van deze lessen kan je beter inschatten hoe een andere hond op je pup reageert, wat goede speel kameraadjes kunnen zijn en bij welke type honden verstandig is een blokje om te lopen. Honden hebben verschillende speelstijlen door die te weten van je pup en te herenen bij andere honden kan de veiligheid in het park beter beoordelen. Ook leer je over de randvoorwaarden van spel. En wanneer je beter in kan grijpen.

Zijn er pups met de zelfde speelstijl die het leuk met elkaar hebben kan het zijn dat er in kleine groepjes gespeeld word.

In mijn optiek spelen veel honden in het park niet. Ze jagen elkaar op, maken elkaar bang of walsen elkaar plat. Onwetende eigenaren staan er soms vertederd bij te kijken.

Agressie naar soortgenoten is soms genetisch maar vaak word het de pups aangeleerd door onprettige contactmomenten met soortgenoten.

De volwassen honden waar mee ze in contact komen zijn mijn eigen honden of honden van stichting Alert die hier in huis zijn en gevarieerd van grote.

Pups van 9 tot 16 weken zijn welkom in dit uur. Vooraf opgeven verplicht! De pups dienen geënt of getiterd te zijn en niet aan de diarree te zijn ( breierige ontlasting, meer dan 4 keer per dag of wisselende vaste/ zachtere ontlasting valt onder diarree en dus een giardia verdenking) of te hoesten ( kennelhoest verdenking) Max 6 pups!

Het aanleren van een muilkorf : https://www.youtube.com/watch?v=EmRC8oWzOyQ