Begeleid Spelen

Vreemde (jong) volwassen honden laten we de eerste keer spelen met muilkorf om. Het is dan handig dat hij dit gewent is. Onder aan deze bladzijde staat een link naar een Youtube filmpje hoe je dit kan aanleren.

De honden  mogen de eerste keer met een hond van Yvet kennismaken.  Gaat dit goed dan met een andere hond van Yvet.  Later kan het zijn dat er ook gespeeld word met honden van mede cursisten. Dit kan 1 op 1 zijn of in groepen.

Ondertussen word er uitleg gegeven over spelen, wat is goed spel, speelstijlen van honden en wanneer je ingrijpt.

Het spelen zijn korte momentjes om de honden niet te opgewonden te krijgen. Opwinding leid namelijk al heel snel tot agressie.

We zetten het liefst honden bij elkaar  die dezelfde manier van spelen hebben. Wild spelen,  elkaar domineren wordt niet toegestaan.  Veel honden met agressie naar andere honden hebben niet goed leren spelen als pup of zijn als pup te veel belaagd door andere pups of volwassen honden. Is er geen passend speelkameraadje dan kan die hond helaas  die les niet spelen. Uiteraard zijn er dan ook geen kosten aan.  Gelukkig komt dit slechts zelden voor!

Tevens is het uitrenveld in Wiesel waar het spelen op is te huur.  Ook is er een Hondenspeeltuin. Beide  zijn te huur via de webwinkel van  www.stichtingalert.nl

 

Het aanleren van een muilkorf : https://www.youtube.com/watch?v=EmRC8oWzOyQ