Agenda

Lesschema Hondenschool Alert:

dag tijd les
Maandag 13 uur Speuren
19 uur Hoopers
20 uur Jonge hondenles
Dinsdag 18 uur

19 uur

sociale hond les / speelles

gevorderden

20 uur Ver gevorderd (GG1)
Woensdag 10 uur Jonge honden
19 uur Pups
20 uur Jonge honden
donderdag 17.00

18.30

de sociale hond les /speeles

Jonge honden

19.30 uur Breitensport ( 1 x per 14 dagen)  1 x 4 wkn puintraining
Vrijdag 18.30  uur Detectie
20 uur Sport & Spel
Zaterdag 10 uur Pups

Let op privelesen / gedragstherapie kunnen alleen buiten deze uren !

*******

Detectielessen er is weer plek op de vrijdag avond  om 18.30 uur.   Max 5 deelnemers

Speuren maandag middag vanaf 13 uur  Elke hond kan speuren!  let op dit duurt de hele middag 145 euro per 10 lessen. Pups kunnen mee doen vanaf 12 wkn maar doen dan kleinere spoortjes uiteraard
**************

Hoera de sociale hond lessen ( vroeger speellessen genoemd maar dat dekt de lading niet) voor pups/ jonge honden starten weer!!

Deze zijn op:

– dinsdagavond van 18 tot 19 uur de pups tot 16 uur.

– donderdagavond van 17.00 tot 18.30 er een groep van 16 weken tot 26 weken!

De kosten voor cursisten zijn 10 euro per keer. Niet cursisten kunnen mee doen dan betaald met 12,50. Vooraf, uiterlijk 1 dag van te voren opgeven verplicht!

Bij de sociale hond lessen laten we pups kennis maken met volwassen honden. Dit gebeurd 1 op 1. Hierbij kijken wij hoe gedraagt de pup zich, hoe reageren de volwassen honden op de pup en word er veel verteld over hondengedrag. Ze mogen gaan spelen maar relaxt samen ieder voor zich snuffelen in de ruimte is helemaal top. Socialiseren betekend niet als halve gare rond rauzen.

Door het volgen van deze lessen kan je beter inschatten hoe een andere hond op je pup reageert, wat goede speel kameraadjes kunnen zijn en bij welke type honden verstandig is een blokje om te lopen. Honden hebben verschillende speelstijlen door die te weten van je pup en te herenen bij andere honden kan de veiligheid in het park beter beoordelen. Ook leer je over de randvoorwaarden van spel. En wanneer je beter in kan grijpen.

Zijn er pups met de zelfde speelstijl die het leuk met elkaar hebben kan het zijn dat er in kleine groepjes gespeeld word.

In mijn optiek spelen veel honden in het park niet. Ze jagen elkaar op, maken elkaar bang of walsen elkaar plat. Onwetende eigenaren staan er soms vertederd bij te kijken.

Agressie naar soortgenoten is soms genetisch maar vaak word het de pups aangeleerd door onprettige contactmomenten met soortgenoten.

De volwassen honden waar mee ze in contact komen zijn mijn eigen honden of honden van stichting Alert die hier in huis zijn en gevarieerd van grote.

Pups van 9 tot 16 weken zijn welkom in dit uur. Vooraf opgeven verplicht! De pups dienen geënt of getiterd te zijn en niet aan de diarree te zijn ( breierige ontlasting, meer dan 4 keer per dag of wisselende vaste/ zachtere ontlasting valt onder diarree en dus een giardia verdenking) of te hoesten ( kennelhoest verdenking) Max 6 pups!

*********

*

Trainen met onze honden

Voor trainers en gedragstherapeuten die uit hun comfortzone durven te stappen.
Je kan zelf je leerdoelen bepalen.  Als voorrbeeld clicker vaardigheden, trainen met een hond met een agressie probleem ( honden of mensen) , je houden aan een trainingsplan etc. Trainingen doelen moet er bij opgave bij zodat we kunnen kijken of we dit kunnen waarmaken en je daarbij helpen.
Er mogen tijdens deze trainingsdag enkel met eigen toestel van jezelf filmpjes gemaakt worden.  Je mag dus wel vragen aan een ander om jouw te filmen tijdens deze dag maar dan geef je die ander je eigen toestel mee. Dit om een veilige omgeving te creëren waar bij je fouten mag maken, waarbij je mits welzijn van de honden niet in het geding is mag proberen.
Onze honden zijn gewent om met anderen te trainen.
Locatie Wiesel op terrein van stichting Alert
Kosten 75 euro
Tijd 10 tot 16 uur
Max 9 deelnemers
Let op het is vooral praktijk maar ook theorie
Trainers Danielle Fama, Danny Holterman, Yvette van Veldhuijsen
Opgeven per mail: info@alerthondentraining.nl met in de onderwerp regel trainen alert honden.

*****************

Stage lopende instructeurs/ gt’s die hand-on ervaring op willen doen  alleen via Tinley!  Dit is een heel traject van kijken naar zelf trainen. meer info volgt binnenkort via de site https://www.tinleyacademie.nl/