Agenda

Helaas zijn wij definitief gesloten ivm de bijzondere coronaregels van de gemeente Apeldoorn.

Wel is het mogelijk om voor honden met agressie problemen een afspraak te maken met stichting Alert hondenopvang voor privetraining, beoordeling, gedragstherapie of eventueel opvang en herplaatsing.   mail dan naar info@stichtingalert.nl 

**************

Hoera de sociale hond lessen ( vroeger speellessen genoemd maar dat dekt de lading niet) voor pups/ jonge honden starten weer!!

Deze zijn op:

– dinsdagavond van 18 tot 19 uur de pups tot 16 uur.

– donderdagavond van 17.00 tot 18.30 er een groep van 16 weken tot 26 weken!

De kosten voor cursisten zijn 10 euro per keer. Niet cursisten kunnen mee doen dan betaald met 12,50. Vooraf, uiterlijk 1 dag van te voren opgeven verplicht!

Bij de sociale hond lessen laten we pups kennis maken met volwassen honden. Dit gebeurd 1 op 1. Hierbij kijken wij hoe gedraagt de pup zich, hoe reageren de volwassen honden op de pup en word er veel verteld over hondengedrag. Ze mogen gaan spelen maar relaxt samen ieder voor zich snuffelen in de ruimte is helemaal top. Socialiseren betekend niet als halve gare rond rauzen.

Door het volgen van deze lessen kan je beter inschatten hoe een andere hond op je pup reageert, wat goede speel kameraadjes kunnen zijn en bij welke type honden verstandig is een blokje om te lopen. Honden hebben verschillende speelstijlen door die te weten van je pup en te herenen bij andere honden kan de veiligheid in het park beter beoordelen. Ook leer je over de randvoorwaarden van spel. En wanneer je beter in kan grijpen.

Zijn er pups met de zelfde speelstijl die het leuk met elkaar hebben kan het zijn dat er in kleine groepjes gespeeld word.

In mijn optiek spelen veel honden in het park niet. Ze jagen elkaar op, maken elkaar bang of walsen elkaar plat. Onwetende eigenaren staan er soms vertederd bij te kijken.

Agressie naar soortgenoten is soms genetisch maar vaak word het de pups aangeleerd door onprettige contactmomenten met soortgenoten.

De volwassen honden waar mee ze in contact komen zijn mijn eigen honden of honden van stichting Alert die hier in huis zijn en gevarieerd van grote.

Pups van 9 tot 16 weken zijn welkom in dit uur. Vooraf opgeven verplicht! De pups dienen geënt of getiterd te zijn en niet aan de diarree te zijn ( breierige ontlasting, meer dan 4 keer per dag of wisselende vaste/ zachtere ontlasting valt onder diarree en dus een giardia verdenking) of te hoesten ( kennelhoest verdenking) Max 6 pups!

*********

*

Trainen met onze honden

Voor trainers en gedragstherapeuten die uit hun comfortzone durven te stappen.
Je kan zelf je leerdoelen bepalen.  Als voorrbeeld clicker vaardigheden, trainen met een hond met een agressie probleem ( honden of mensen) , je houden aan een trainingsplan etc. Trainingen doelen moet er bij opgave bij zodat we kunnen kijken of we dit kunnen waarmaken en je daarbij helpen.
Er mogen tijdens deze trainingsdag enkel met eigen toestel van jezelf filmpjes gemaakt worden.  Je mag dus wel vragen aan een ander om jouw te filmen tijdens deze dag maar dan geef je die ander je eigen toestel mee. Dit om een veilige omgeving te creëren waar bij je fouten mag maken, waarbij je mits welzijn van de honden niet in het geding is mag proberen.
Onze honden zijn gewent om met anderen te trainen.
Locatie Wiesel op terrein van stichting Alert
Kosten 75 euro
Tijd 10 tot 16 uur
Max 9 deelnemers
Let op het is vooral praktijk maar ook theorie
Trainers Danielle Fama, Danny Holterman, Yvette van Veldhuijsen
Opgeven per mail: info@alerthondentraining.nl met in de onderwerp regel trainen alert honden.

*****************

Stage lopende instructeurs/ gt’s die hand-on ervaring op willen doen  alleen via Tinley!  Dit is een heel traject van kijken naar zelf trainen. meer info volgt binnenkort via de site https://www.tinleyacademie.nl/